Als pedicure of nagelstyliste zorg je voor de voeten van je klanten. Je verwijdert eelt en verzorgt de nagels, maar zorgt ook voor de verdere huid en voetzool. Tijdens de opleiding leer je hoe de voet in elkaar zit en wat veel voorkomende klachten zijn. Likdoorns, wratten en voetschimmels komen voorbij. Soms kun je er zelf iets aan doen, soms moet je doorverwijzen naar een medisch specialist. Je adviseert mensen over steunzolen en voetbehandeling. Contact met je klanten is heel belangrijk, net als hygiëne. Werk is er in schoonheidssalons en speciale salons voor voetverzorging. Je kunt ergens in dienst gaan of je eigen zaak beginnen.
Tijdens de mbo opleiding nagelstyliste maak je alvast kennis met je toekomstige baan in de voetverzorging. De praktijk is erg belangrijk tijdens deze opleiding. Wanneer je de bol-opleiding volgt ga je stage lopen in bijvoorbeeld een schoonheidssalon. Als jij deze nagelstyliste-opleiding gaat doen, dan heb je volgens het SBB overal genoeg kansen op een stageplek. Vaak zijn de leukste stageplekken wel snel weg, dus begin tijdig met oriënteren en het zoeken naar een stageplaats.
Ook lijk je makkelijk een baan te kunnen krijgen, overal zijn je kansen op werk voldoende. Nergens ben je heel lang aan het zoeken naar werk. Je kunt nog meer over de arbeidskansen lezen op de pagina baankansen en doorstuderen in de nagel- of voetzorg.
Om met de opleiding-nagelstylist niveau 3 te kunnen beginnen heb je een vooropleiding nodig. Bekijk wat de toelatingseisen zijn van deze opleiding. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een werkgever in de nagel- of voetzorg.
Als jij kiest voor de mbo opleiding nagelstyliste op niveau 3, dan bepaal je voor een deel je eigen inhoud met een of meerdere zit een keuzedelen. Zo kun jij je binnen de opleiding verdiepen in een bepaald onderwerp binnen de gezondheidszorg. Mbo scholen hebben samen met voetzorgbedrijven gekeken waar er behoefte aan is. Je mag zelf bepalen welk keuzedeel je wilt toevoegen aan je opleiding. Voor deze opleiding kun je bijvoorbeeld kiezen voor Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken, Voetreflexbehandeling, Wellness en sauna, Sportmassage, Topsportvaardigheden en zelfs voor het keuzedeel Nagelstyling.
Als je dan uiteindelijk klaar bent, dan mag je gaan werken als nagelstyliste. Je kunt dan aan de volgende beroepen denken:
charlotte
Mijn vraag is wat deze opleiding kost? Ik ben 18 jaar en dit jaar rond ik mijn opleiding schoonheidsspecialiste af. Ik wil graag door leren en mij specialiseren. Pedicure spreekt mij heel erg aan! Ik woon met mijn moeder en financieel kan zij geen particuliere opleidingen betalen. Daarom vraag ik mij af wat het kost en hoe dat in zijn werking gaat? Ook vraag ik mij af waar ik deze opleiding dan volg? Ik hoor graag snel van u, zo dat ik mij kan inschrijven!
Opleidingsdomein: Uiterlijke verzorging
Niveau: 3 (vakopleiding)
Duur opleiding: 2 tot 3 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld schooljaar: € 1.419,- (BOL)/ € 715,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 25694
Oude naam kwalificatiedossier: Pedicure
Taal opleiding:
Stagekans opleiding:
Baankans met diploma:
SBB, februari 2024
← Terug naar MBO Sport en Zorg opleidingen
Als jij je gaat inschrijven voor deze mbo opleiding, dan moet je rekening houden met de uiterste inschrijfdatum voor mbo opleidingen. Lees hier hoe het precies zit met inschrijven aan het mbo.
Ben jij benieuwd wanneer de voorlichtingsmomenten zijn van de opleidingen uiterlijke verzorging? Hier kun je alle open dagen in het mbo vinden.
Als je 18 of ouder bent en een voltijdopleiding in het mbo volgt in de richting uiterlijke verzorging, kun je studiefinanciering op het mbo aanvragen bij de overheid. Bekijk of jij in aanmerking komt.