Als je er geen verstand van hebt, dan lijkt het net of een stopcontact niet veel meer is dan een paar gaatjes in muur waar stroom uitkomt. Maar als monteur laagspanningsdistributie weet je wel beter. Er gaat een heel traject van sleuven graven, kabels trekken en aansluitingen maken voordat een stopcontact werkt. Tijdens dit werk kom je op veel verschillende plaatsen en krijg je te maken met techneuten uit allerlei vakgebieden. De opleiding schoolt je bij in de basisprincipes van de elektra, maar bijvoorbeeld ook in het schriftelijk bijhouden van wat voor onderhoud je hebt gepleegd tijdens een klus.
Wanneer jij je opgedane kennis gaat inzetten ervaar je pas echt hoe het is om te werken. Dan merk je ook hoe leuk het vak als monteur laagspanningsdistributie is. Volg je deze opleiding voor de distributiemonteur in laagspanning dan ga je kennis maken met de praktijk. Tijdens de bbl-opleiding volg je een leerbaan. Doe je de bol-variant? Dan ga je een stage lopen in een fabriek of ergens in de installatietechniek. Deze opleiding heeft voornamelijk bbl-studenten. Zoek jij als bol student een stage, dan zijn de kansen om een stage te vinden redelijk voor de laagspanningsdistributie monteurs in de dop. Als je tijdig begint met het zoeken naar een stage maak je de grootste kans op een leuke stageplek.
Als jij eindelijk je diploma in je zak hebt, dan heb je het fijn, want je kansen zijn overal prima. Werk vinden mag dus niet te lang duren en werkloos zul je niet snel worden na deze opleiding. Ga jij na de opleiding monteur laagspanningsdistributie nog een vervolgopleiding doen? Dan ga je flink wat meer verdienen, omdat je dan meer kennis over laagspanningsdistributie bezit.
Heb jij interesse in deze opleiding distributiemonteur laagspanning niveau 2? Dan dien jij te voldoen aan de juiste toelatingseisen. Bekijk vroeg genoeg of jij voldoet aan de eisen van deze opleiding. Dan kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Voor de BBL-variant heb je een contract bij een werkgever nodig in de techniek.
Binnen deze niveau-2 opleiding distributiemonteur laagspanning zit een keuzedeel. Hiermee kun jij je verdiepen in de installatietechniek. De mbo-instelling heeft samen met installatiebedrijven bekeken welke keuzedelen goed bij deze mbo opleiding passen. Je kunt tijdens deze opleiding bijvoorbeeld kiezen voor Verlichtingsinstallaties in ruimtes, Veiligstellen van middenspanningskabels, Verkeersregelinstallaties (VRI), Openbare verlichtingsinstallaties (OVL), Verrijking leervaardigheden, Meten en beproeven in middenspanningsdistributienetten en Middenspanning schakelen.
Als je klaar bent met deze mbo opleiding in de distributietechniek, dan kun je gaan werken als distributiemonteur laagspanning. Ga bijvoorbeeld aan de slag als:
martijn
Ik wil graag meer informatie ontvangen van deze opleiding. Ik ben nu uitvoerder in de infatechniek en ik wil graag dit diploma behalen. Is het mogelijk om de stage zelf te begeleiden?
Opleidingsdomein: Techniek en procesindustrie
Niveau: 2 (basisberoepsopleiding)
Duur opleiding: 1 tot 2 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld schooljaar: € 1.419,- (BOL)/ € 295,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 27007
Taal opleiding:
Stagekans opleiding:
Baankans na diploma:
SBB, februari 2024
← Terug naar MBO Infratechniek 2
← Terug naar MBO Techniek en Bouw
Wil jij het gaan maken met techniek? Goed bezig! In de techniek kun je alle kanten op: van werken in de bouw tot in een laboratorium. Van sleutelen aan auto's en installaties tot het ontwikkelen van websites en robots. De kans op een goede baan is groot. Er is veel vraag naar technische vakmensen. Jij maakt de wereld een stukje mooier en daar krijg je vaak nog goed betaald voor ook. Da's mooi meegenomen! Onze opleidingen bedenken we samen met bedrijven uit de regio. Zo leer jij precies wat je nodig hebt in de praktijk en ontmoet je misschien wel je nieuwe werkgever. Ontdek het op de website van Techniek College Rotterdam.
Heb jij gekozen voor deze technische mbo opleiding aan een publieke school. Lees dan goed hoe jij je moet inschrijven voor het mbo.
Ben jij benieuwd wanneer de open dagen zijn van de opleidingen techniek en procesindustrie? Op een speciale pagina kun je alle open dagen in het mbo vinden.
Als je kiest voor deze technische opleiding, dan krijg je helaas te maken met forse kosten. Denk maar aan instrumenten, studieboeken en natuurlijk je collegegeld. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je studiefinanciering aanvragen bij duo. Het moet dan wel een voltijd mbo opleiding zijn.