Home, mbo opleidingen, open dagen, mbo niveaus, beroepentest
MBO Allround medewerker facilitaire dienstverlening

MBO Allround medewerker facilitaire dienstverlening - niveau 3

Als Allround medewerker facilitaire dienstverlening kun je gaan werken in verschillende werkomgevingen. Van school tot ziekenhuis en van sportclub tot woningbouwcorporatie. Je kunt het zo gek niet bedenken of je bent daar inzetbaar na het afronden van deze mbo opleiding. Ook kunnen je taken sterk variëren. Zo kun je bijdragen aan de gastvrijheid, maar ook de zorg hebben over het functioneren van apparaten binnen een gebouw. Je doet alles voor je collega's of de klant! Je verhelpt storingen, signaleert klachten, zorgt voor een veilige werkomgeving, onderhoudt contact met klanten en leveranciers, faciliteert bij bijeenkomsten of helpt bij de catering.


Waar kan ik deze mbo opleiding vinden?


Tijdens de opleiding maak je alvast kennis met je toekomstige baan als facilitaire dienstverlener. De praktijk is erg belangrijk tijdens je opleiding. Binnen de bol-opleiding ga je daarom een stage lopen bij een schoonmaakbedrijf, ziekenhuis of een andere organisatie waar facilitaire dienstverlening een rol speelt. Doorloop je de bol-opleiding, dan is het vinden van een stage niet lastig, je kansen zijn ruim voldoende. De stageplekken zijn snel weg, dus begin tijdig met oriënteren en het zoeken naar een stageplaats, wanneer je de bol-opleiding doet.

Na de opleiding kun je gaan zoeken naar sollicitaties als facilitair medewerker in een ziekenhuis, facilitair medewerker in een restaurant facilitaire dienstverlener of als medewerker bedrijfsrestaurant. Je kansen op werk zijn zeer goed volgens het SBB.

Om met deze opleiding niveau 3 te kunnen beginnen heb je een vooropleiding nodig. Bekijk wat de toelatingseisen zijn van deze opleiding. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een werkgever.

Als jij kiest voor deze opleiding voor facilitaire dienstverlener op niveau 3, dan bepaal je voor een deel je eigen inhoud met een of meerdere zit een keuzedelen. Zo kun jij je binnen de opleiding verdiepen in een onderwerp waar jouw passie echt ligt in de facilitaire dienstverlening. Mbo scholen hebben samen met facilitaire bedrijven gekeken waar er behoefte aan is. Zo kun je kiezen uit keuzedelen als Eetcultuur en -wensen, Marketing-communicatie, Van grond tot mond verdieping, Organisatie interne evenementen, Calculatie in de schoonmaak en Hospitality/catering. Uiteindelijk bepaal je zelf welk keuzedeel jij kiest, maar dit is wel een verplicht onderdeel binnen je opleiding.

Als je klaar bent met deze mbo opleiding, dan mag je gaan werken. Zie jij jezelf al werken als:

  • Facilitair medewerker in een ziekenhuis
  • Facilitair medewerker restaurant
  • Facilitaire dienstverlener
  • Medewerker bedrijfsrestaurant
  • Praktijkmedewerker gezondheidscentrum

Plaats je opmerking over de opleiding

Allround medewerker facilitaire dienstverlening



Met jouw reactie worden andere studiekiezers geholpen of een ander helpt jou. Wij beoordelen alle reacties voordat wij ze live zetten op MBOstart. Jouw privacy is erg belangrijk, gebruik daarom alleen je 'voornaam'.

Lisette
opleiding mogelijk als je LEAO als vooropleiding en 15 jr als zelfstandige een cafetaria hebt gerund? of is het mogelijk om de opleiding verkort te volgen ivm voor geschiedenis...


Opleidingsdomein: Horeca en bakkerij
Wat is het mbo-niveau? 3 (vakopleiding)
Hoelang duurt deze opleiding? 2 tot 3 jaar
Wat is de leerweg? BBL of BOL
Lesgeld schooljaar 2025-2026: € 1.458,- (BOL)/ € 735,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 25609
Taal opleiding:nederlands


Kun je makkelijk een stage vinden?ruim voldoende stagekansen


Kun je makkelijk werk vinden?zeer goede baankansen

SBB, februari 2025

Wil jij je aanmelden op het mbo voor de instroom van september? Doe dit dan uiterlijk op 1 april.

Ben jij benieuwd naar de open dagen van de opleidingen horeca en bakkerij? Hier kun je alle mbo open dagen vinden.

Als jij deze mbo opleiding wilt gaan doen, dan kan dat best prijzig zijn. Je dient studiematerialen (denk bijvoorbeeld aan keukenspullen) te kopen, je gaat misschien op kamers en je moet collegegeld betalen. Maar als je 18 jaar of ouder bent ontvang je studiefinanciering. Dit geldt helaas niet voor deeltijdopleidingen in het mbo.